Sidostapel

 
Utvalda länkar:
Blocket.se
  
Tradera.se
  
Showplate.se
  
Conrad.se
  
Hitta.se
 
 
 

MGB:n gör comeback!
 

En gång i tiden startade jag upp den här sidan för att den skulle handla om min MGB och bli en "mötesplats" för MG-folket, men riktigt så blev det ju inte med facit i hand... Bilen strulade, strulade, strulade, strulade och strulade så jag ställde den så gott som i malpåse... Jag har ofta haft dåligt samvete för att jag inte har fått snurr på den, så jag har i omgångar försökt att få liv i den. Den har startat och har fungerat en stund... Typ i 2 mil... Därefter har den dött och har då inte gått att starta förrän den har kallnat en stund.

Jag har misstänkt det mesta, men jag har hela tiden trott att det har haft med tändningen att göra och jag har bytt allt utom fördelaren i omgångar och det har alltid blivit samma bekymmer. Har även haft teorier om förgasarna (dubbla SU HIF-4:or) och har haft isär de utan att hitta något fel...

Men i höstas fick jag som av en händelse tips (Tack Magnus på Elautomation!) om en komplett fördelare med inbyggd elektronisk tändning, så jag gjorde en beställning från www.123ignition.se i hopp om att detta skulle lösa mitt bekymmer. Hade inga jättestora förhoppningar, men vad gör man, det borde inte bli sämre iallafall.

   

Helt brytarlöst!

  
Hursomhelst så har jag inte förrän nu gett mig på monteringen. Det var bara det att soppapumpen dog nu... Helt tvärdöd. Jag fick beställa en ny sådan, blev en original SU-pump (elektrisk) från England. Jag började nästan tro på att det var den som hade strulat innan också, så innan jag bytte fördelaren så bytte jag pumpen och justerade in förgasarna för att se om bilen gick bra nu. Fick nytta av min nyinköpta CO-mätare vilket gjorde injusterandet smidigt! Det kunde ju ha varit en kombination av dålig soppapump och felinställda förgasare som alltid har varit mitt bekymmer. Men den dog igen...

Skruvade då i min nya fina fördelare vilket gick snabbt och lätt. Vred därefterpå startnyckeln och den hoppade igång direkt!!! Den gick inte helt bra men efter att ha vridit in fördelaren rätt (körde med stroboskop) gick bilen kanonfint!! Underbart!! Besiktningen närmade sig med stormsteg kände jag då! Vad händer då? Jo, jag slog av bilen och därefter fick jag inte igång den igen... Startmotor!"#¤%#¤% bara klickade... *suck*

Var nära att beställa en ny, men det var en söndagkväll, så jag tänkte att jag lika gärna kunde skruva isär den gamla först. Sagt och gjort, isär med eländet utan att sabba något och efter att ha slipat lite på rotorn och putsat till kolen så skruvade jag ihop den och monterade den igen. Kl. 22:45 startade bilen igen och den klickade bara någon gång efter det, gjorde dock 10 starter efter detta och den hoppade igång perfekt alla gånger efter det! Succé igen!

På undersidan av fördelaren fick man välja tändkurva, min motor skulle
vara inställd på läge 9 tror jag det var. Lite dumt placerad brytare, men
det är ju inget man ska skruva på efter inmontering.

 
Efter all lycka så blev jag lite modig och bokade besiktningstid den 12/6 vilket var drygt en vecka framåt i tiden. Hade med andra ord gott om tid på att fixa mer med bilen innan Bilprovningen.
  

För första gången på säkerligen 5 år så tvättade jag bilen! Såååå gott!!

   

En bild med trasan nere också

 
Kände dock att det var länge tills besiktningen så på middagsrasten den 4/6 kollade jag vilka tider som fanns lediga och hittade en tid 17:25 redan samma kväll!! Bokade den direkt och tog ledigt resten av eftermiddagen för att småmeka lite. Började att bli lite smånervös och när jag upptäckte att tutorna inte fungerade började jag att bli lite halvstressad. Den ena gav ifrån sig ett svagt kluckande så jag skruvade loss den för att försöka smörja upp den, men då lyckades jag bryta av det ena kontaktstiftet och ett sådant löser man inte på fem minuter... Shit... Var nära att skruva loss en tuta på V70:n, men så kom jag på att jag hade ett larmkit liggandes och i det fanns det en tuta som var perfekt. Den passade i fästet och efter några minuter var det problemet löst! Haha, Murphy lyckades inte överlista mig denna gången :-)

Batterierna är ju inte helt pigga, så för säkerhets skull så skruvade jag loss GT-batteriet och slängde in det och startkablar i skuffen. Hoppades dock på att slippa använda de prylarna så jag skruvade på batteriplåten m.m. över batterierna

Jag bytte dessa för några årsedan, men de var inte pigga längre... 2st
seriekopplade 6-voltsbatterier... I småååååå lådor som inte rymmer några
standardbatterier...

  
Nu var det dags att ge sig av och det var rätt nervöst för bilen har ju bara rullat några hundra meter de senaste åren. Den första milen in till byn gick galant och även genom samhället betedde den sig helt suveränt. Nu bar det iväg till Torup där jag stannade på Volvo för att tanka. 43 liter senare skulle jag starta bilen... Oooops, den hoppade igång!! Yeah, nu började kammen att växa och jag smålog lite åt Murphy igen :-)

De fyra milen till Falkenberg var underbara, den gick såååå gött och några tankar på att sälja den lär inte dyka upp! Rullade in på Bilprovningen och knappade in mig i deras system. Rätt var det var dök det upp en MG Midget bredvid som också skulle besiktigas! Vi småsnackade lite och då dök mitt nummer upp. Vred om startnyckeln och det sa bara njö, njö, njö, njöööö... GAAAAH, nu blev det bråda stunder! Skruvade loss batteriplåten och langade fram reservbatteriet och startkablarna och då hoppade den igång direkt. Rullade in i hallen och en småskrattande besiktningsman frågade om det gick bra att starta den. Han satte på avgasslangen direkt så jag slapp att stänga av den igen, schysst tänkte jag :-) Första kollen gick bra, men jag såg då att CO-halten låg på 6%!
Jag trodde att jag hade en passande skruvmejsel med mig, men den rackaren var för spetsig, men besiktningsmannen gick ut och rotade efter något lämpligt. Efter lite fipplande så var CO-halten 3.5% istället och allt var frid och fröjd. Jag hade ju korkat nog bytt tändkurva i fördelaren utan att kolla CO-halten (mätaren var visserligen utlånad), tur dock att jag fick skruva på plats :-)

Vi pratade lite om hur längesedan det var bilen rullade och när bilen kördes upp på lyften så stängde han av den, men efter att ha kollat framvagnen så upptäckte han att bilen stod för nära "skyddsbarriären" så han fick inte förbi lyftanordningen. Han fick då hissa ner bilen igen och starta den igen, den lät lite segt då och jag började då bli lite orolig... Nu blev besiktningsmannen lite mobbad av en kollega för att han hade parkerat som han hade gjort :-) Bakvagnen och allt såg kanonfint ut, så nu var det dags för orosmomentet... Bromsarna... Innan dess skulle vi dock starta den... Det var precis den hoppade igång *puh*

Jag sa ju att jag var orolig för bromsarna så när pilarna började röra på sig på instrumentet så tittade vi lite chockade på varandra för de rörde sig så gott som exakt likadant! Även där bak!! Handbromsen är dock lite slapp, men efter att jag fick dra i den så lyckades vi få den godkänd där också!

Efter en kort provtur så parkerade vi bilen (utan att stänga av den) och vi gick in för att lösa det administrativa. Jag bytte 300 riksdaler mot ett litet papper, som trots att Murphy gjorde sitt bästa, säger att bilen är GODKÄND UTAN ANMÄRKNINGAR :-)

Nästa besiktning är under 2010 dessutom! Det var en helt underbar känsla!!

Behöver jag säga att det blev några mil den kvällen *haha*
Det var kanonväder i några dagar efter besiktningen, så det blev några
efterlängtade mil i krokarna!
   
Visst är den snygg?
  
En sak har dock gnagt länge... Jag vill montera moderna fälgar på den...
  

Jag vet ju att det i MG-kretsar inte är helt poppis att frångå originalstuket, men efter att ha bytt fördelare till ett brytarlöst så känns det som att jag har passerat gränsen redan, så då kunde jag lika gärna dra på rejält. Mina batterier behövde ju bytas så det fick bli ett nytt... Ett 12-volts!! Från BILTEMA! Någon som satte i halsen nu?!? Jag svängde förbi Kalle och kikade på hans batteri som kom därifrån, det passade precis så jag tog måtten på det. Efter lite mätande på Biltema så fick jag tag i ett sådant, svart och fint, nästan lite originalmässigt. Bytte kabeln till huvudströmbrytaren och lyckades få det nya batteriet på plats utan större bekymmer, så nu startar den klockrent! Gött! Tack, Kalle, för tipset!

Förra året köpte jag ett par 16" Volvo Craterfälgar för att se hur de passade på MG:n och överraskande nog så fanns det gott om plats för dessa, dock var det fel inpressning, men jag fick viktiga måttuppgifter som har legat väl dokumenterade framför tangentbordet, så nu när pärlan var besiktigad så började letandet efter några lämpliga fälgar. Det var inte helt lätt att hitta några, jag ringde någon leverantör och när jag ville ha tag i fälgar med ET30 så sa han bara att det var spacers som gällde... Tråkigt, för det skulle inte bli så bra på bilen med tanke på att det är "fasta hjulbultar" på den. Men sent förra torsdagen hittade jag något väldigt intressant på nätet och jag kunde inte låta bli att beställa...

Det blev 17":are med ET35 och 205/40-däck, så jag var tvungen att skaffa spacerplattor på 5mm. Det var "lite" nervöst att montera dem, för tänk om det inte hade fungerat, då hade man verkligen kastat pengarna i sjön... Jag är inte helt vän av svarta fälgar men jag måste säga att jag är otroligt nöjd med resultatet, bilen blev dessutom otroligt mycket mer stabil på vägen. Mina andra ballongdäck gjorde resan väldigt svajig vid lite inspirerad körning.

Här är det två bilder, det kommer mer senare!

  
Det ser väl inte så dumt ut? Jag är grymt nöjd!!
  

Efter att den bilden togs så har jag målat bromstrummorna, oken m.m. silverfärgade vilket gjorde sig riktigt bra. Ska plåta lite mer om nu solen kunde visa sig igen...

Har monterat lite andra småprylar också och har mer godis på väg hem från England. Förresten, jag köpte en flödesmätare som mäter hur mycket luft förgasarna suger i sig, helt underbar pryl som gjorde att jag kunde finjustera min SU-förgasare så att de suger exakt lika mycket. GRYMT bra!

Så Ni som bara är här för att läsa om Volvo:n kommer att få stå ut med lite MG-tugg och bilder här framöver. Hoppas att det går för sig också :-)

©backspegeln.com

Uppdaterad:
2008-06-22